O čemu se radi.

Dobrodošli!

Ovo je on-line verzija mog diplomskog rada obranjenog na Odsjeku za muzikologiju Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu u ožujku 2010. godine pod naslovom: “Popularna glazba i postmodernizam: Analiza postmodernističkih elemenata u stvaralaštvu Radioheada”. Rad je nastao pod mentorstvom akademika Nikše Gliga.

S obzirom da muzikoloških radova na hrvatskom jeziku o popularnoj glazbi i kulturi ima vrlo malo, odlučila sam napraviti ovaj blog kako bi svim zainteresiranima pružila uvid u moje istraživanje koje se tiče postmodernističkih elemenata kako u glazbi Radioheada, tako i u njihovoj likovnoj umjetnosti, ali i odnosu prema glazbenoj industriji. No, iako se u radu bavim primarno Radioheadom, on se dotiče mnogih općih mjesta i problema u suvremenoj popularnoj kulturi.

Muzikologija popularne glazbe u Hrvatskoj se tek treba razviti, pa se nadam da će ovaj moj rad biti koristan i zanimljiv doprinos tom području.

 

Želim vam ugodno čitanje!

Nina

 

P.S. Ako u svom tekstu citirate moj diplomski rad s ovog bloga, lijepo vas molim da navedete izvor vašeg citata na ovaj način:

Jukić, Nina, Popularna glazba i postmodernizam: analiza postmodernističkih elemenata u stvaralaštvu Radioheada (diplomski rad obranjen na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 2010.), https://postmodradiohead.wordpress.com (pristup: datum vašeg zadnjeg pristupa ovoj stranici, npr.: 21. lipnja 2011.).

Hvala!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s