O meni

   nina_jukic@yahoo.com

Zovem se Nina Jukić i rođena sam 1985. godine  u Zagrebu. Godine 2010. diplomirala sam muzikologiju na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (dipl.muzikolog i prof. povijesti glazbe te magistar muzikologije), a godine 2012. anglistiku i povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Godine 2012. upisala sam doktorski studij na Odsjeku za teoriju medija na Universität für angewandte Kunst (Sveučilište za primjenjenu umjetnost) u Beču. U svom istraživanju bavim se zastarjelom tehnologijom i medijima u suvremenoj popularnoj kulturi.

Također se bavim digitalnom i analognom fotografijom te pjevam i sviram u bendu ChocoJazz.

Nagrade i stipendije:

– 2007. i 2008. – Stipendija Sveučilišta u Zagrebu

– 2008. –  Rektorova nagrada za rad „Glazbeno-ikonografska analiza anđela svirača na freskama Ivana Rangera u crkvi sv. Jeronima u Štrigovi“

– 2008. – stipendija za jednosemestralni boravak na Sveučilištu Karl-Franzens u Grazu, gdje sam studirala muzikologiju u zimskom semestru ak. god. 2008./2009.

– 2011. – pomoć Zaklade Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti za sudjelovanje u ljetnoj školi Sveučilišta Humboldt u Berlinu “Contemporary Music Culture in Germany” i organiziranje predavanja na istu temu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Sudjelovanja na simpozijima:

– 2008. –  kongres „Instrumentiranje grada: glazbe, gradovi, politike“ u organizaciji Hrvatskog etnološkog društva, s izlaganjem na temu: „Seattle sound: od lokalne rock scene do grungea kao svjetskog glazbeno-kulturološkog fenomena ranih 1990ih (i njegova recepcija u Zagrebu danas)“.

– 2008. – prisustvovanje međunarodnom kongresu SysMus08 – International Conference of Students of Systematic Musicology na Odsjeku za muzikologiju Sveučilišta u Grazu.

– 2009. –  međunarodni studentski muzikološki simpozij Thinking on Music in Past Three Decades na Sveučilištu u Ljubljani; predstavila rad pod naslovom Radiohead and the Reception of Popular Music.

– 2009. – Drugi međunarodni kongres studenata sistematske muzikologije, SysMus09, na Sveučilištu u Ghentu u Belgiji; predstavila rad pod naslovom Pop, Sampling and Postmodernism: The Case of Radiohead’s Idioteque.

– 2010. –  međunarodni kongresi MeMCA – Mediality of Music Cognition and Aisthesis na Sveučilištu u Kölnu u Njemačkoj; u suradnji s Alexanderom Forstnerom sa Sveučilišta u Grazu, predstavila rad pod naslovom Anyone Can Play Guitar: Communicating Authenticity – A Comparison of Pearl Jam and Radiohead.

– 2010. –  Treći međunarodni kongres studenata sistematske muzikologije, SysMus10, na Sveučilištu u Cambridgeu u Velikoj Britaniji; predstavila rad pod naslovom Music and Visual Art: Radiohead’s (Anti-)Strategies for Achevinig a Synthesis of the Arts.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s